Lymfmassage
12 april, 2021
Ditt första besök på Lottas MuskelVärkstad
21 april, 2021
Lymfmassage
12 april, 2021
Ditt första besök på Lottas MuskelVärkstad
21 april, 2021

Hej!

Det är jag som är Lotta.

Efter att ha gått nästan hela mitt liv med olika smärtor fick jag en dag nog när jag själv höll på att gå in i väggen. Beslöt jag mig för att sluta mitt jobb jag jobbat på i 17 år. Det fanns mycket stress och press på jobbet vilket bidrog till den tilltagande smärtan i rygg, höft och ljumske och hela tiden en allt högre arbetsbelastning.
Sade upp mig på våren 2012 från det stressiga jobbet på Arlanda.

Efter att jag sagt upp mig hade jag ingen aning om vad jag skulle pyssla med i resten av mitt liv men som en skänk från ovan får jag ett mail från Axelssons gymnastiska institut, där dom till hösten erbjöd massor med utbildningar.
Nu skulle min dröm bli verklighet, jag ska plugga till massör och sen vidare till Massageterapeut! Detta skedde hösten 2012, för nu ville jag veta och känna hur en frisk kropp skulle fungera och hur man blir av med värk. Jag som jobbat och haft ont själv större delen av mitt liv, kände att nu var det dags till denna förändring.

Jag är den som för det mesta alltid varit i rörelse sen barnsben. Som bonddotter jobbat på gården och hjälpt till med gräsklippning, matning av djur, sädskottning, stenplockning på åkrarna och mycket annat jobb med kroppen. Sen blev jag äldre och och tillsammans med min man så skaffade vi eget hus, där jag älskade att jobba i trädgården, promenera i skogen, tränade styrka och terränglöpning, ja som ni förstår-alltid i rörelse, men så hände det som inte får hända, jag tappade koncentrationen när jag styrketränade och 2 diskbråck blev ett faktum. Och medans jag trodde att vila var receptet så kom mina andra gamla skador tillbaka och blev värre och en viktuppgång på över 23 kg. Skadorna jag fått vid 16 års ålder, dvs en stor ruptur i en av mina ljumskmuskler började snart att visa sig igen och med den smärtan ledde till en sned gång som gjorde att mitt vänstra knä fick ta en stor belastning och utvecklade en stor smärta och då pajjade även det.

Att jobba med smärta och leva på piller blev min vardag.

Inget jobba i trädgården eller jovisst att stå på knä och räfsa löv var allt jag kunde göra. Stående rörelser var absolut helt omöjliga och ingen träning mer, allt gjorde bara ont, allt! Och nu hade jag fått, visade röntgen, förslitningar (artros, broskbortnötning, en lossad menisk, läckande bakersysta och ödem i benändarna) i mitt vänstra knä på grund av att jag gått snett för jag hade ont i rygg och ljumske… Fy, så här får man inte göra mot sig själv.

Men så för 5 år sedan vaknade jag upp, faktiskt när allt med min mammas bortgång var klart och kände att nu var det dags att jobba tillbaka min fysik som jag en gång haft. Skaffade en PT och satte igång. Började min resa med träning som gick dåligt, fick bakslag från kroppen hela tiden. Dieten gick bra, mycket broccoli, kyckling och torsk åt jag. Men viktnedgången gick sakta, jag var ju så sönderstressad från det gamla jobbet. Efter 24 veckor med en PT på plats bestämde jag mig för att skaffa en ny PT men då online som jag träffade bara lite då och då. Nu skulle min disciplin få sättas på prov, den jag hade en gång i tiden men så småningom med hjälp av smärtan jag hade försvann. Även den tiden med den PT:n tog slut och jag bestämde mig för att ta en en helt online.  Jäklar här fick jag en som fullkomligen hjärnmanglade mig  på köpet och hade en “cyber”en piska. Tog mig igenom den sista online PT och nu står jag på egna ben och känner mig så stark.

Sen helt plötsligt händer det som jag inte riktigt trodde skulle hända. Åkte på semester till Gran Canaria och skulle i 12 dagar njuta av ledighet, sola, vandra i bergen och bara njuta. Rummet låg 7 våningar upp och såklart tänkte jag att vi tar trapporna såklart, men tänkte inte att detta hade jag inte övat på att gå i trappor gymmet och inte heller att dom 2 dagarna a 5 timmar vandera i bergen skulle ge detta bakslag som det gjorde.

Så nu är jag tillbaka i kroppen på ruta ett igen. Från att må toppen i början av april-17 till att sakta, sakta bara bli sämre och sämre i höften. Slutade gymma, slutade att gå morgon PW för att jag blev bara sämre. I oktober kontaktade jag min vårdcentral för ett läkarbesök och får vänta en månad till för besöket. Väl där fick jag tabletter för att få bort min inflammation och sen bad jag om röntgen på både höft och ländrygg. 5 dagar senare ringde läkaren och meddelade inget brosk kvar på höger kula i leden, en liten nabb har växt ut i leden och därtill har det bildats något som “kam” som sitter mot höftkulan och när jag böjer benet/höften så gnager det mot varandra= ont och i ryggen hade L5 gott in 7 mm i ryggen och kotutskotten hade gått av, vriden L4 och mina 2 diskbrock på L3 och L2. Jaha, jaha, FAN tänkte jag och försvann in i min bubbla. Operation kändes så himla långt borta men ändå nära, skulle jag kunna träna mer? skulle jag kunna gå en promenad igen? Och nu denna jäkla viktuppgång på ca 10 kg som blev när jag inte kunde vara lika aktiv som innan blev ett faktum….

Vändningen kom när jag fann Joint Academy, som jag i dag samarbetar med, nyfiken så hör av dig till mig..

Men kära kollegor, Joint Academy och min underbara familj har nu gjort att jag vänt i min inställning till allt detta. Artrostränade i 114 veckor varje dag med hjälp av Joint Academy och underbara fysioterapeut Emelie som ger mig stöd, hopp och kunskap. Har nu börjat på rehabbasis att motionscyklar på min cykel hemma och även börjat gymma på rehabbasis. Tanken är att komma tillbaka där jag slutade, men inser i dag att vägen dit är längre än vad jag trodde från början. Känner dock att det kommer att gå på något vis. Ibland så är det så att man bara helt enkelt måste gå på ordergivning och inte fundera så himla mycket på allt hela tiden. Tror att det kan knäcka enter än det hjälper. Smärta vid artros är inget dödligt, det gör bara “dödligt” ont när jag gjort något galet, rätt enkelt. Så nu kämpar jag på igen för när jag dör ner i min lilla svarta låda efter sista beskedet från ortopeden så gick vågen upp ca 10 kg och det mycket pga av min stress över detta faktum. Så nu är det dags att ta ett stort tag runt maten för en viktnergång. De e ju så att ju tyngre jag är ju mer belastar jag ju lederna – enkelt!

Eftersom jag tyckte att något inte stämde så tänkte jag att ett stort blodprov kunde påvisa att något kanske inte stod rätt till. Köpte det största provet på Werlabs  31 hälsomarkörer skulle nu kollas och svaret var rätt bra faktiskt. Jaha tänkte jag vill kolla mera, det här med Hårmineralanalys lät spännande så det har jag gjort i 1,5 år, ätit tillskott, förändrat min kost och gjort 4 tester under tiden och visst blir det bättre men som sagt, inte nöjd ändå. Så en dag hörde min kollega Kenneth av sig och undrade om jag var intresserad av Bioresonans (vad nu det skulle va för något?) Ok efter lite förklarande, jag hakar på. Får där reda på att detta mäter vad som finns i cellen, vårt kraftverk och jag blev nu såld. Fick nu veta hur mina värden är där dom ska mätas, i cellen. Så nu gör jag själv dessa mätningar, inga hål i kroppen, snabbt och smärtfritt.

Är du intresserad att göra dessa mätningar så hör du bara av dig, jag är ett SMS bort 072 22 50 200

Säger bara till er alla där ute som hittat hit till min sida, vad andra än säger till dig är det endast du som äger ansvaret till att kunna lyckas med det du vill.

Magi kommer inte gratis utan det är du som skapar den!

Fortfarande så har jag denna inställning MEN så kom Corona och ställde till det en himla massa saker i livet och i företaget. Från att ha en massa att göra till att inte ha ett dugg i företaget tog väldigt hårt. Jag blev rätt apatisk och liksom fastnade i soffan, det gillade inte min atros som sa ifrån riktigt ordentligt. Vikten gick upp hela 10 kg och jag började få problem med att gå då nervsmärtor från ryggen gjorde sig påmind. Vid det här laget för mina få kunders räkning så sa jag upp min gymkort så det blev ingen träning heller för min del. Men så en dag fick jag nog av mig själv, så här kunde jag varken må eller leva. Så hittade jag försiktigt tillbaka till min träning, dock med sju resor värre bakslag men va fasen jag är ju seg som gummi. Så var det det där med vikten, testade köra Ulrika Davidssons alla kurser i allt gå ner i vikt men min kropp bara gick upp mer ju mer jag försökte och strama ner kcal, va?? skit? Så dök ACT ALP och jag började läsa om detta och kom på att en av mina härliga kunder hade pratat om leptin för några år sen, nu fatta jag, det var detta jag skulle göra. Jag skulle helt enkelt lära mig att leva och skaffa mig en riktning i livet. Sagt och gjort, 12 veckor ska nu läras in för en ny livsstil som ska hålla i livet och inte ha ett mål som alla andra dieter har.. Idagsläget har jag gått ner över 6 kg på 7 veckor, äter som en häst och har det väldigt bra mellan måltiderna. Återkommer med hur det går lite längre fram

Jag vill detta, jag vill må bra, jag vill leva smärtfritt och jag vill kunna njuta av livet!

Idag är jag;

 • Diplomerad Massageterapeut på Axelsons december 2012
 • Certifierad Massör, Branschrådet Svensk Massage december 2012
 • Certifierad Instruktör Medveten Andning juni 2015
 • Diplomerad Lymfmassör, steg 1 och 2, på Axelsons 2014
 • Diplomerad i Lymfflödesmassage steg 1 och 2,  Helena Janlöv-Remnerud 2017-18
 • Lymf och glymfsystem, Nordiskt Näringscenter med Anders Lönedal
 • Att stimulera Lymfsystemet med medicinsk laser 2017
 • Utbildad i Kinesiologitejpning på Bodytech december 2014
 • Utbildad i Laserterapi på Axelssons, steg 1, steg 2, 2014
 • Behandling och massage av gravida
 • Källedsbehandling
 • HRV tränare, steg 1, 2, 3. (stress, hjärta, andning)
 • Diplomerad Gummibandsinstruktör augusti 2013
 • Utbildad i att sälja Erreas kompressionskläder
 • Gått Workshops i Zonterapi och Yinyoga
 • Utbildad Stavgångs-intruktör september 2014
 • Utbildad i Self-Myofasiel Release september 2014
 • Utbildad Öronakupunktör, steg 1 och fortsättningskurs januari 2015
 • Mineral & VitaminAnalys med Bioresonans februari 2020
 • 6D Action Vacuum Massage med tejpning i 6D februari 2020
 • Diplomerad FaR ledare 2019
 • Lashlift utbildad 2019
 • Utbildning i Djupvågsbehandling höst 2020

Idag äter jag inga piller mot värk.

Tack vare massage, laser, djupvågsbehandling, stabiliseringsträning med gummiband, gymträning, powerwalks, cykling, kinesiologitejpning och muskelterapi behöver jag inte det. Men jag mår så mycket bättre tack vara att jag börjat lyssna på min kropp, stanna upp, sluta stressa och framför allt våga säga nej.
Allt går inte att bota men mycket går att lindra.
Att ni mår bra är mitt mål. Så varmt välkomna till MIG och min värld!
Och nu efter du läst allt detta så förstår du varför jag bryr mig om just dig!

Jag har även varit intervjuad i Axelsons Friskvårdsmagasin. Intervjun kan ni läsa här!

Har varit i en del magasin om min träning mot artrosen jag har i min höft

Men kanske ni undrar vad jag sysslar med på fritiden, om jag nu har någon, haha!…för mitt jobb är ju min hobby och livsstil, men även att odla i min trädgård.

Nu är min nya  klinik klar och första veckan i juli 2020 så öppnade jag upp Min man har ett nytt garage precis bredvid mig, för vi kör ju Rally, där han kör och jag är kartläsare…