Ditt första besök på Lottas MuskelVärkstad

Vem är Lotta Klang?
21 april, 2021
Vem är Lotta Klang?
21 april, 2021

Vad du kan förvänta dig inför din första massage

En massagebehandling brukar vara en lugn, behandlande och avkopplande upplevelse.
Men om det är din första massage kan du känna dig lite orolig.
Med lite information om vad du kan förvänta dig kommer du att gå på din första massage och känna dig som en säker proffs!

Förvänta dig kommunikation, ja vi kommer prata en del

Förvänta dig många frågor vid din första massage.
För terapeuten, alltså jag måste veta lite om din hälsohistoria och vad dina mål är för behandlingen. Vi kommer att prata om hälsodeklarationen du fyllt i. Dina tydliga och ärliga svar hjälper mig att utföra bästa möjliga behandling för dig.
Vi pratar om varför du behöver och vad dina mål är för behandlingen.
Har du ont? Behöver du koppla av, har du valt rätt behandling?

Vi går igenom processen.

Vi bestämmer vad vi ska prioritera och jag berättar hur du ska lägga dig på massagebänken (uppåt eller nedåt eller på sidan) före behandlingen.
Förvänta dig att du måste klä av dig till din komfortnivå. Vad betyder det exakt? Många människor oroar sig för att behöva klä av sig nakna för sin massageterapeut och det förekommer inte på min kliniker, du har alltid trosor/kalsonger på och som kvinna håller vi alltid brösten skylda. BH:n tas av på bänken och även knäpps på bänken när behandligen på resp sida är klar. Ibland beroende på behandlingstyp så tar vi endast av tröjan. Vissa behandlingar sker med kläderna på, här måste du läsa på i den valda behandlingen hur det går till lite mer. Du har en hörna i rummet där du klär av dig och lägger kläderna på stolen i hörnan, går sedan till massagebänken och där får du veta på vilken sida du ska ligga. Filmer och TV-program visar ofta massageklienterna nakna på ett bord med bara en liten handduk för drapering.

Så här ser verkligheten ut hos mig

Jag använder badlakan som täcker hela kroppen, förutom dom delar där jag masserar, övriga delar hålls täckta. Jag använder ekologisk massageolja i en liten mängd, så att du som kund inte upplever att kläderna ska bli oljiga men även för att få ett så bra grepp som det går för att resultatet ska bli så bra det bara går på behandlingen.

Förvänta dig mer kommunikation

När jag behandlar dig så förvänta dig att jag ställer frågor och det görs för att jag ska veta hur behandlingen fortskrider.
Glöm inte att meddela mig om du vill ha kuddar som. Var inte rädd för att justera och fixa efter behov under massagen för att du ska ligga bekvämt, trots att jag behandlar dig. Det är fantastiskt om du kan låta kroppen slappna av och sjunka ner i bänken, även om jag jobbar med din kropp och att det kanske inte alltid känns så behagligt när jag tex hittar triggerpunkter eller smärtande områden.
Men det kan finnas en viss nivå av obehag och ”bra värk” när jag arbetar med ett problemområde. Det är viktigt att du också berättar för mig så att vi kan skräddarsy behandlingen så att den blir mest effektiv utan att orsaka skada eller en ”läskig” upplevelse.
Jag berättar när behandlingen börjar närma sig sitt slut och det är dags för dig att långsamt ta sig upp och gå och klä på dig.
Förvänta dig några slutliga rekommendationer från mig, som du kan jobba med under tiden tills nästa besök.
Du kan nu känna dig trött och avslappnad efter din massage, nu behöver du dricka vatten. Vi kommer att prata om hur du mår och jag kan visa tips på några få övningar du kan göra tills att vi ses i gen eller bar några tips som gör att du mår bra mellan mötena.
Vi kan också prata om hur ofta du kanske vill få massage för att fortsätta må bra.
Om vi tog upp smärtproblem kan du omedelbart känna en minskning av smärtan, eller det kan ta en dag eller två innan du känner den lättnaden.

Du kan även få en behandlingsreaktion efter den första behandlingen, det är rätt vanligt och brukar gå över efter 1-2 dagar.
Du kan få ut det mesta av din första massage genom att veta vad du kan förvänta dig och ställa alla frågor du undrar över så att du kan känna dig bekväm före, under och efter massagen.


Vi ses vid din första massage!