Balansen mellan omega 6 – 3

Det är inte alltid vi försöker motverka hälsoproblem med rätt näring, men det vi äter har stor betydelse för att bibehålla vårt välmående.​‭ Och det finns ett otroligt viktigt näringsämne som bidrar till både fysisk och mental hälsa: Omega-3.

Ja, den essentiella fettsyran som finns i fet fisk.

Kroppen kan inte producera dessa essentiella syror och de flesta människor konsumerar inte tillräckliga mängder, vilket innebär att vi behöver en dubbel strategi med ett kosttillskott med högt innehåll av både Omega-3 och polyfenoler.

Betydelsen av Omega-3-fettsyrorna EPA + DHA.

Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet (EFSA) har en lista med godkända hälsopåståenden för Omega-3, D-vitamin och olivolja. DHA och EPA är två viktiga typer av Omega-3 som båda finns i BalanceOil+.

DHA bidrar till att upprätthålla en normal hjärnfunktion1 och synförmåga2 vid ett dagligt intag på 250 mg. EPA och DHA bidrar till normal hjärtfunktion vid ett dagligt intag på 250 mg3. 3 g per dag bidrar till normalt blodtryck4, och 2 g per dag till normala triglyceridnivåer i blodet5.

Gravida kan med fördel få i sig 450 mg DHA om dagen, vilket bidrar till en normal hjärnfunktion hos fostret (och ammande spädbarn)1 och 100 mg om dagen kan bidra till att utveckla en normal synförmåga upp till 12 månaders ålder2.

Ett hälsosamt hjärt- och kärlsystem, en normal kognitiv funktion och synförmåga och stöd för fostret – Omega-3-fettsyror är livsviktiga för människor i alla åldrar.

BalanceOil+ består av Omega-3-fettsyrorna EPA och DHA som har utvunnits ur högkvalitativa källor av vilda sardiner, ansjovis och makrill. Fiskoljan är obearbetad, men genomgår liksom alla fiskoljor en reningsprocess.

Polyfenoler + Omega-3.

Polyfenolrik olivolja bidrar till upptaget av Omega-3. Polyfenolerna i olivolja är dessutom effektiva antioxidanter med en rad olika fördelar och skyddar bland annat blodfetterna från oxidativ stress6.

Det är oerhört viktigt att välja en produkt som innehåller kallpressad, extra jungfruolivolja. Vi använder en typ av Picual-oliver som har ett högre innehåll av polyfenoler och skördas i förtid för att öka mängden ytterligare. Extra jungfruprocessen bevarar alla näringsämnen för bästa möjliga olja.

Zinzinos forskare har tagit fram BalanceOil+ för att kombinera Omega-3 med rätt mängd olivolja som innehåller höga halter av Omega-9 och antioxidanter.

Kombinationen av polyfenoler och Omega-3 gör det möjligt att på ett säkert sätt anpassa och bibehålla Omega-3 i kroppen och uppnå en optimal Omega-6:3-balans på 3:1 eller lägre inom 120 dagar.

D-vitamin.

Utöver de hälsofrämjande Omega-3-fettsyrorna, innehåller BalanceOil även D-vitamin som stödjer ett normalt immunförsvar7 och bidrar till en normal muskelfunktion8, benstomme9, celldelning10 samt till normala kalciumnivåer i blodet11.  Vi använder naturlig D-vitamin framställd av lanolin – ett fett som finns i fårull och som vid aktivering med UV-ljus kan jämföras med hudens egen produktion av D-vitamin vid solexponering.

BalanceOil+ är så nära naturen man kan komma. Det är en exklusiv blandning av oljor från vilda källor som hjälper dig att uppnå balans i kroppen och förbättra din hälsa från topp till tå. Det här är en helt unik produkt.

Direkt från naturen.

Använd en dubbel strategi med rätt näring och ett kosttillskott med Omega-3 och polyfenoler för att uppnå hälsosamma Omega-3-nivåer. Håll en hälsosam Medelhavsdiet med så lite processad mat som möjligt, och använd BalanceOil+ för att balansera ditt Omega-förhållande närmare 3:1.

Använd Zinzinos BalanceTest för att ta reda på dina nuvarande nivåer. Sedan kan du justera förhållandet inom 120 dagar med Balance-produkterna.

Det har aldrig varit enklare att återbalansera ditt liv!