Relaxator
17 februari, 2021
Respektera massage, vad är detta?
17 mars, 2021
Relaxator
17 februari, 2021
Respektera massage, vad är detta?
17 mars, 2021

Vad är koppning?

Koppning är en populär form av behandling som verkligen gör gott långt ner på djupet. Koppningsmassage är en kombination av svensk klassisk massage och 5000-årig koppningsteknik. Den har praktiserats i Kina i flera tusen år, och är därför en väl beprövad metod som spritt sig över hela världen. Man använder sig av siliconkoppar som sugs fast på de delar av kroppen som man vill behandla och sedan förs de fram och tillbaka på ytan, eller helt enkelt får sitta stilla och jobba själva. Effekten är som en djupgående bindvävsmassage, som ökar blodcirkulationen och därmed gör stor nytta. Känslan är lite som att man svävar då kroppen slappnar av på en helt annan nivå gentemot vanlig klassisk massage.

Varför gör man koppning och vilka effekter ger den?

Många har haft stor framgång med att bli av med olika muskelproblem, och även ledvärk, genom koppning. Det är en bra form av massage, där både hud och bindväv får sig en riktig genomkörare. Koppningen ökar effektivt cirkulationen av blod och lymfvätska. Med öppning kan du även läka ut hudbristningar samt förebygga/ behandla celluliter. Andra åkommor som kan försvinna eller förbättras med hjälp av koppning inkluderar astma, högt blodtryck, matsmältningsbesvär, celluliter samt förkylning.

Vanliga positiva effekter vid koppning brukar vara:

Ökad blodcirkulation
Ökad fettförbränning
Ökad lymfdränering
Reducerar celluliter
Påskyndar återhämtning efter träning
Förbättrar immunförsvaret
Hjälper till att rensa ut slaggprodukter
Kan även vara bra vid ärrbildning t ex efter skada eller operation
Hudproblem som t ex eksem och acne kan reduceras.

Eftersom koppningen ökar blodcirkulationen kommer man att bli av med många slaggprodukter och känna en utrensande effekt. Hudens temperatur ökar och man kommer att märka  hur den ser frisk och skinande ut efteråt. Den kommer att kunna respirera bättre och även transportera näring till vävnaderna på ett mer effektivt sätt. Detta är en av anledningarna till att den är så effektiv mot celluliter, alla gamla produkter försvinner från huden. Även hudbristningar kan läkas genom koppningsmassage, när man drar kopparna fram och tillbaka på huden. Av min erfarenhet reagerar många lite olika på behandlingen. Tex så sover min son som en stock efter koppningen medans min fru blir hungrig som en varg dagen efter.

Hur går behandlingen till?

Kroppsdelen man vill behandla mjukas upp med en enkel effleurage och massageolja, detta gör man även för att förbereda huden och öka effekten. Efter det för man kopparna över huden och skapar ett vakuum som gör att de sugs fast på huden. Ofta använder man sig av flera koppar samtidigt för att få en riktigt god effekt. Man kan låta dem sitta på ett ställe eller föra dem fram och tillbaka. Det gör inte alls ont, utan känns mer lite konstigt. Man får som en stickande känsla i de kroppsdelar där man sätter kopparna. Ofta mycket för att man väcker delar som inte lika ofta används i det dagliga livet. Behandlingen tar ca 30 min och man kan säkert göra den på t ex lunchen och därefter gå tillbaka och jobba utan problem. Men räkna med att du blir väldigt avslappnad och harmonisk.

Varför ska man göra koppning?

Många väljer koppning som en behandling för muskelbesvär och ledvärk. Många kunder har mått mycket bättre av regelbunden koppning, blivit piggare, friskare och mått bättre. Tack vare det ökade blodflödet inne i leder och muskler. När man gör koppning på området runt magen kommer man att stimulera de inre organen. Detta leder till bättre matsmältning och en sundare kropp, man kommer både att bli vackrare och känna sig bättre. Koppning är alltså en mycket bra metod som kan göra gott på flera olika ställen lingsmassag
Antingen kan kopporna sitta en stund eller föras över huden. Ibland med långsamma rörelser och i andra fall fästs koppan för att sitta några minuter på ett område för att sedan avlägsnas.Man kan också arbeta med kopporna så man för koppan över ett behandlingsområdet beroende vad det är för problem som kunden har, dvs koppningsmassage som rensar kroppen från slaggprodukter, aktiverar lymfcirkulationen och stärker immunförsvaret.
En annan teknik som till exempel används vid ansiktsförlamning är att sätta koppan i ansiktet snabbt och avlägsna den flera gånger. Tekniken beror på den önskade effekten och vad patienten har för behov. Syftet med att använda koppning är att få upp en cirkulation som stärker kroppen eller att ta bort ett överskott. Koppning sägs ”dra upp gammalt till ytan”.
Kopporna kan leda till märken som liknar blåmärken men skall inte förväxlas med detta. Det är helt ofarligt och endast åverkan på de yttersta hudlagren. Om dessa tillkommer eller ej, beror på patienten och huruvida cirkulationen är bra i området. Det är oftast så att vid god cirkulation så blir det inga märken men där den har stagnerat så kan det bli blåaktiga märken. Patienten får alltid information och förfrågan innan koppning används. Eventuella ringar går bort inom ett par dagar.

Koppning

Koppning är en av behandlingsmetoderna inom kinesisk medicin, där man påverkar energiflödet genom att sätta sugkoppar över akupunkturpunkterna eller där muskler är spända pga muskelknutor.
Koppar/koppor av silikon sätts på huden med hjälp av att undertryck skapas (pumpas in). Det skapas ett vakuum i koppan som bidrar till en ökad blodgenomströmning i muskler och hud. Detta gynnar borttransport av slaggprodukter i vävnaden, musklerna värms upp och slappnar av det drar ut muskelknutan eller stimulerar akupunktur punkten och huden får mer liv och lyster.
Man kan låta kopporna sitta kvar och arbeta nedåt dvs punktbehandling för att lösa besvärliga muskelknutor, det är effektivt vid smärta.

Vad händer i kroppen

Undertrycket i koppan drar till sig vätskor, det betyder först och främst att tillströmningen av blod ökar. Utöver detta så har koppan stor effekt på lymfsystemet. Ökas tillförseln av blod så förbättras kroppens förutsättningar att läka sig själv. Hjälper man lymfsystemet gör kroppen sig av med en större mängd slaggprodukter än vad som är normalt.
Blodet transporterar syre, huden behöver syre för att förnya sig och hålla sig frisk. Desto äldre du blir desto svårare blir det att syresätta huden. En dåligt syresatt hud är första steget till hudens åldrande samt är grogrunden för celluliter.
Vid behandling med koppning ökar effekten om man håller en god och nyttig kosthållning samt god konditionsträning och det är viktigt att man tar ett extra vattenintag då utsöndringen av gifter i kroppen ökar.

Hur får du bort celluliterna?

För det första: se över dina vanor. Dålig kost, bristande motion och ett hälsotillstånd som inte är det bästa, är stora orsaker till att kroppen och därmed huden, inte mår bra. Sluta röka, dra ner på alkoholen och undvik drycker med socker. Ät mycket grönt och protein i kosten, och försök undvika processade råvaror.Den främsta orsaken till celluliter är dålig blodcirkulation. När cirkulationen i vävnaden försämras så leder det till att slaggprodukter samlas i vävnaden och till slut kan det bilda celluliter.
Behandlingen med koppning underlättar för slaggprodukter och gifter att dräneras ut samtidigt som fettcellerna kommer i lipolys och frisläpper lagrad energi.
Behandlingen med koppning gör att du får en långsiktigt bättre cirkulation som kan ge ett långvarigt resultat.
Elastin och kollagen påverkas fördelaktigt med koppning vilket ger en smidigare och fastare hud. Du kommer att både se och känna att din hud blir mjuk som silicon.
Koppning förbättrar cirkulationen vilket bidrar till att minska celluliterna samt ger dig en mjukare och slätare hud.
Det är ett mycket effektivt sätt att öka cirkulation av blod och lymfa i ett område och samtidigt få en mycket behaglig massage väl värd att prova på. Med koppningsmassage kan även hudbristningar läka ut samt förebygga/behandla celluliter. Vid blixtkoppning, då man endast låter kopparna sitta några sekunder innan de flyttas till nya ställen, stimuleras cirkulationen och meridianflödet.

En liten sammanställning på kopplingens fördelar

Bra vid ärrbildningar t.ex. efter skada eller operation
Blodcirkulationen ökar (ökar syretillförsel)
Förbättrar immunförsvaret
Ökad fettförbränning
Hjälper rensa ut slaggprodukter ut slaggprodukter
Minskar muskelspänningar
Påskyndar återhämtning efter träning
Minskar smärta och värk
Huden vitaliseras
Bra mot svullna och stickande ben
Huden stramas upp
Rynkor och linjer slätas ut
Aktiverar lymfsystemet
Huden renas
Spänningshuvudvärk kan lindras

Risker

Koppning är generellt ansedd som en ofarlig terapimetod,men det finns några saker att tänka på. Behandlingen är i normala fall inte smärtsam, men kan i vissa fall ge upphov till viss smärta. Efter att koppan tagits bort från huden syns det ofta märken där kärlen har suttit. I de flesta fall rör det sig om röda märken på kanterna där kopparna har suttit som försvinner relativt snabbt. Missfärgningar som inte försvinner snabbt beror ofta på att man har rört kärlen över huden.
Man bör vara försiktig och inte själv utföra koppnings-behandling på den yta som har tunn hy eller ytligt liggande blodkärl.Om man har åderbråck på den yta som ska behandlas bör man även i detta fall undvika att själv utföra koppningsbehandling. Om huden är skadad eller om man har några hudsjukdomar bör läkare kontaktas innan behandling.

Ansiktskoppning

Koppningsmassage i ansiktet ger finare lyster till din hud, stramar upp huden och är ett kraftfullt vapen i kampen mot rynkorna. Man kan också använda koppor i ansiktet för att förbättra lymfsystemet kring bihålorna vid så kallad lymfstockning!

Varför Ansiktskoppning?

Ansiktskoppning är en mjuk och skön form av koppning som är bra för:
*Blodcirkulationen ökar (ökad syretillförsel)
*Musklerna slappnar av
*Ansiktets åldrande fördröjs
*Huden vitaliseras
*Huden stramas upp
*Svullnader minskar
*Rynkor och grova linjer slätas ut
*Ärrbildning minskar
*Påsar under ögonen minskar
*Huden renas (knottrig hy, acne, finnar)

*Bra i anti-agesyfte- då huden stramas upp, rynkor och grova linjer slätas ut.
*Spänningshuvudvärk kan lindras
*Tinnitus och spänningar i käke lindras pga att musklerna slappnar av

När ska man inte använda sig av ansiktskoppning?

*Innan skador i ansikte (bl a slsg, brännskador) har läkt
*Vid cancer och sår
*Vid grova cuperoser (ytliga blodkärlsbristningar)

Koppning – Cellulitbehandling

reducerar celluliter ökar fettförbränningen gör huden mjukare och slätare skalar av döda hudceller och gör huden smidigare och fastare förbättrar lymfdränaget.
0,5 cm-Koppan kan användas för massage på de alla de fina linjerna och rynkorna, samt runt ögon, mun.
1,2 cm-Koppan kan användas för massage mellan munnen/näsan/hakan samt på ögonbrynnen
2,0 cm-Koppan kan används i hela ansiktet, pannan och halsen.

Koppningsmassage i ansikte ger finare lyster till din hud, stramar upp huden och är ett kraftfullt vapen i kampen mot rynkorna.
Kan användas med olja, serum eller ansiktskräm. Används varje dag, lätt lätt, för att förebygga rynkor.

KOPPOR ANVÄNDS EJ/ UNDVIK

*Personer som använder blodförtunnande
*Lider av hjärtproblem
*Starkt nervlugnande medicin
*På gravida kvinnor
*Ej på åderbråck eller på aktuellt trauma.
*Strokepatienter
*Är diabetiker
*Högt blodtryck

Rengöres med tvål eller klorhexidin

Så här gör du

Fäst koppan på huden genom att klämma på den på sidorna. Efter att koppan har fästs dras den långsamt över huden på de ställen som ska behandlas. Ett par drag på varje ställe räcker, och det är bra ifall de sker i riktning mot ljumsken eller armhålan. För att kunna flytta runt koppan bör man smörja in huden så att den kan glida relativt lätt.

Smörj in huden med en mild olja eller kräm innan du gör behandlingen. Detta göra att koppan glider bättre. Ett annat sätt är att utföra koppningsbehandlingen i samband med att du duschar. I duschen fungerar schampo eller tvål utmärkt som glidmedel. Koppning ska kännas ordentligt, men ska i normala fall inte göra ont.

Koppning kan utföras en till två gånger per dag under de första veckorna och därefter en till två gånger i veckan. Koppning kan ske lokalt för vissa punkter eller utföras som massage. Kopporna skall inte sitta på samma punkt mer än 15-20 minuter.

Drick vatten efter din behandling. Häll upp en kanna innan så det inte är för kallt att dricka.

Kopporna rengörs väl efter varje behandling.

Koppnings-setet som består av 4 st koppor är i silicon med bra vidhäftningsförmåga mot huden.

Koppornas diameter är 65, 50, 38 och 30 mm.

Vikt ca 500gr

Vill du köpa så maila mig på lotta@muskelvarkstad.se

Gå gärna i hop fler och handla.

Frakten, som du betalar,  på tex 3 st set och en olja går på 95 kr.

 Ansiktskoppa resp liten ögonkoppa 75 kr, 50 kr
Koppor 4-pack olika storlekar (silikon)350 kr

Obs! Oljan ingår ej i priset på koppsettet.

Oljan är ekologisk och glider lagom på huden så kopporna får bra sug. när det gäller val av olja så tänk på att huden är ett ovan som andas.

Oljan kostar 155 kr.