Djupvågsbehandling, vad innebär det?
10 april, 2021
Medicinsk Laser
10 april, 2021
Djupvågsbehandling, vad innebär det?
10 april, 2021
Medicinsk Laser
10 april, 2021

Käkledsbehandling

Varför gör man en sådan?

Tandläkaren kanske tycker att du biter i hop och nöter dina tänder,  gnisslar tänder när du sover, har ofta spänningshuvudvärk, känner dig aldrig riktigt utvilad och till och från svårt att öppna munnen. Kanske tuggar du mer än på ena sidan. Det kanske till och med är så att det knäpper till i käken när du öppnar munnen. Har käkleden stelnat till eller till och med börjat värka? Det kanske till och med piper konstigt i nåt öra. Du stressar hit och dit, kollar mobilen och önskar hinna mer än du nånsin kommer att hinna och har den där lite molande huvudvärken, klart du spänner dina käkar, konstigt vore ju annat.

Ja då är det hög tid för en käkledsbehandling.

Hur går en sådan till?
Detta är en en behandling som mjukar upp såväl nackens och axlarnas muskler som käkledsmuskulaturen. För inte sällan kommer besvären i kombination med nackvärk och huvudvärk. Ibland kör även Djupvåg,  LED  och Laser på käkens muskler för att få dom att slappna av och så att dom ska få ny energi.

Massage ges även av käkmuskulatur inuti munnen. Räkna med en viss ömhet och dåsighet efteråt.

Varför?
Spänningarna har ofta funnits under en lång tid, sitter djupt och det krävs därför att behandlingen går på djupet och är effektiv. Effekten är oftast ett långsiktigt välmående i hela kroppen och du får en god nattsömn.