Massageboll, triggerpunktsboll
17 februari, 2021
Massageboll, triggerpunktsboll
17 februari, 2021


MiniBands

Det är få redskap som är så smidiga och användbara som minibands. Packa ner gummibanden (tar ingen plats alls) i väskan till sommarstugan eller utlandsresan i sommar och du kan göra ett flertal övningar som gör att du håller rumpformen även på semestern!

Varför just minibands?

De hjälper dig att hitta spänningen i sätet även när du gör andra övningar som knäböj eller marklyft. Just i dessa övningar är det vanligt att man för knäna inåt och minibandsen hjälper en att hålla koll på knäna.

Minibandsen hjälper dig att hitta kontakten med sätet som inget annat redskap kan så om du upplevt ”the burn” i skinkorna med hjälp av minibandsen så vet du vilken sorts kontakt du ska sträva efter i andra sätesövningar.

Gummibandsträning är ett mycket skonsamt sätt att ¨hitta¨ musklerna igen. Träningen hjälper hjärnan att hitta en/ flera muskeslnerver som den tappat kontakten med.

Gummibandsträning har många fördelar, du kan träna hela kroppen, och du kan variera din träningen väldigt mycket.

Du stärker lätt upp dom små stabiliserande musklerna som finns runt leder och ligamenten blir automatiskt smidigare.

Att träna den första tiden med lätt gummiband är att föredra, då du måste kunna utföra alla övningar korrekt. När du sen blir starkare tar du givetvis ett lite starkare band.

Så här tycker jag om mina band. Jag är helt såld på dom. Dom är galet bra att använda i träningen och dom har gjort att min gluteus börjar vakna till liv igen. Den stora sätesmuskeln som vi inte använder i dagens samhälle utan sitter på och hämmar blodtillförseln.

Jag använder dessa band mestadels när jag tränar ben och rumpa.. Och jag har nog aldrig fått så mycket träningsvärk i rumpan som när jag använder miniband och supersettar med mellan benövningarna. Dessa minibands är fantastiska att trötta ut musklerna med och känna riktig mjölksyra och när detta händer vet jag att mina muskler aktiveras och vaknar.

Jag lever som jag lär och ger mina MiniBands TOPPBETYG!

En liten bild på det här händer med våra rumpor om vi sitter på en stol med plan sits förlägne, de röda ska vi passa oss för. Kanske kan det hjälpa med att byta till en annan stol/pall men det bästa är att stå så mycket det går. Banden hjälper dig nu att få fart på din cirkulation och muskelarbete..

MiniBands 3-pack inkl. Träningsupplägg230 kr