072-22 50 200

Manuell Lymfmassage

I höstas 2017 fördjupade jag mina kunskaper inom lymfsystemet och även nu till hösten händer det nytt här.

Vaccumkoppor som jobbar på bindväven och lymfsystemet . Dessa för jag över kroppen i lugna rörelser. Kopporna lyfter upp huden, jag vrider på kopporna så att stopp lossas upp och flödet kommer igång och om det behövs kompliceras behandlingen med 6D tejp, en tejp med “öron” på så att du kan fortsätta behandlingen hemma om du tex har en svullen arm, knä, fot osv.

Lymfflödesmassagen upplevs mer effektiv och mer djupgående i greppen samt utförs i en annan ordning än tidigare med en del nya tekniker där muskelspänningarnas påverkan på lymfsystemet och ansiktsbehandling med lymfflödesmassage gås igenom.

Med bestämda tryckväxlande rörelser, strykningar samt djupandning hjälper jag dig så lymfvätskan hittar till friskare ”lymfstationer” som kan leda vätskan ”rätt” i kroppen igen.

Jag kombinerar gärna med medicinsk laser som öppnar upp kapillärerna effektivt inför massagen. Vid första tillfället går vi tillsammans igenom ett egenvårdsprogram som du uppmanas att jobba med själv mellan behandlingarna för att optimera lymfflödet. 

Här kan du titta på en film om egenvården som jag lär dig.

Lymfsystemet, kroppens sophämtnings och reningssystem!

Lymfsystemet är en viktig del av kroppens cirkulationssystem och är viktigt för att din kropp ska kunna försvara sig mot infektioner av olika slag. Under ett dygn bildas 2-4 liter lymfa i kroppen. Lymfvätskan cirkulerar genom hela kroppen och fångar upp bakterier, virus, avfallsprodukter från cellernas ämnesomsättning och upplösta proteiner. Lymfknutorna innehåller vita blodkroppar och makrofager. När lymfvätskan rinner genom lymfnoderna granskas misstänkta främmande ämnen. När de identifierats, stoppas de, lagras eller förstörs.

En liten fråga bara.

Vart tar ett blåmärke vägen? Och hur länge sitter det kvar? Svaret är lymfsystemet såklart och hur länge det sitter kvar beror på hur aktivt ditt system är, snart borta-bra aktivitet, sitter länge- sämre aktivitet. Jag kan göra skillnad så aktiviteten ökar och du kan göra så det består, bra eller hur?

Hos mig får du även ligga på en IR madrass med skön värme som mjukar upp din kropp. Är det väldigt trögt ditt system så stimulerar jag med medicinsk laser att ditt lymfsystem ska få ännu mer fart och få det att fungera bättre. Även koppor behandlar jag med för att få kroppen att släppa där det trögt.

Här finner ni en länk till Luxways hemsida där ni kan läsa om allt som har med inframadrasser och stenar att göra, så läs och njut av infravärmens alla fördelar.

Luxways inframadrass ger en omslutande och skön värme för din kropp. Vid muskel smärta eller stelhet och värk i leder ger inframadrassen effektiv lindring. Inframadrassens värme är inte att jämföra med en vanlig värme filt eller värmedyna. Vid uppvärmning med en vanlig värmefilt är det kontaktvärme som ger en ytlig värmekänsla. Med inframadrassen sker uppvärmningen med infravärme vilket är en strålningsvärme. De välgörande infravärmevågorna är densamma som kroppens egna strålningsenergi. Det gör det möjligt för kroppen att effektivt absorbera de värmevågor som träffar kroppen. Huden som normalt skyddar oss från värme blir inget hinder och värmevågorna absorberas lätt. Inframadrassen ger en mycket effektiv uppvärmning som genererar en ökad blodcirkulation i muskler och vävnader nära leder vilket lindrar stelhet och smärta. Den djupa uppvärmningen av kroppen ger en känsla av avslappning och har goda effekter på stress och utmattning. Infravärme har även en positiv inverkan mot sömnsvårigheter.
En djup uppvärmning av muskler och leder har många fördelar

Luxways inframadrasser avger värmevågor som ligger i det intervall som kommit att kallas för de vitala strålarna. Dessa strålar eller energivågor motsvarar så nära som möjligt kroppens egna strålningsenergi. Följden blir att vi kan absorbera i stort sett all värme från värmemadrassen som träffar kroppen(93% ). Det ger en effektiv uppvärmning av muskler och leder som exponeras av inframattans vågor.

Inframadrassen används med fördel vid
Muskelvärk: Stelhet, värk samt kramp, fibromyalgi
Ledbesvär: Kroniska ledsjukdomar (läs mer nedan)
Stelhet: Axlar och nacke
Whiplash: Pisksnärtskada
Kalla extremiteter: Problem med kalla fötter eller händer
Uppvärmning: För att förebygga kroppsskada kan känsligt område värmas före fysiskaktivitet. En varm väl genomblödd muskel minskar risken för skada vid fysisk aktivitet
Stress: Den behagliga värmen har goda effekter på stress och utmattning. En stunds vila på inframadrassen för kroppen i ett avslappnat tillstånd som upplevs som välbefinnande och stärkande.
Min madrass har båda dessa stensorter i sig som ni kan läsa om här nedan.
Inframadrass med turmalin stenar
Av alla mineraler som finns på jorden är Turmalin unik såtillvida att den har en permanent förmåga att bli elektrisk laddad vid upphettning. Förändringen i temperaturen gör att positiva och negativa laddningar rör sig åt motsatta sidor genom s.k. migration och därmed etableras ett elektriskt fält. Turmaliner har följaktligen kallats den mystiska kristallen av polaritet. När turmalin kommer i kontakt med vatten såsom i människokroppen produceras långvågig infraröd strålning. Dessa strålar hjälper till att vidga kapillärerna och därigenom förbättra blod cirkulationen. Kroppen förändras till ett svagt alkaliskt tillstånd vilket ger fördelaktiga effekter som vitalisering av cellerna. Det ger lindring av utmattning, trötthet samt lindrar nerv relaterad smärta. Ger förbättrad metabolism.
Inframadrass med Jade stenar
I den traditionella österländska medicinen trodde man att jaden hade helande effekter genom att utstråla en stadigvarande energi som stärker lungorna, hjärtat, samt ökad njurfiltration och blodets avgiftning.
Jade är en naturlig ledare av långvågigt infrarött ljus med samma våglängd som människokroppen. Den innehåller vitala element för människokroppen såsom kalcium och magnesium. Jaden producerar även negativa joner som främjar cellens metabolism, vilket i sin tur ökar ens vitalitet, stärker immunförsvaret och ger förbättrad uthållighet. Drar ner på åldrande processen såväl som att maximera kroppens förmåga till att stärka sitt naturliga försvar och läkandeprocess. Hälsoeffekter av jade är lägre blodtryck samt lägre kolesterolhalter såväl som förbättrad blodcirkulation.

Lymfmassagen, som också går under namnet MLD, manuellt lymfflödesdränage, är en lugn och mjuk behandlingsmetod där man jobbar med djupandning, lätta tryck och strykningar i lymfsystemets riktning. Behandlingen har till syfte att stimulera lymfsystemet att transportera överskottsvätska och slaggprodukter från vävnad tillbaka till blodbanan för att där renas och transporteras ut ur kroppen via urinen.

Behandlingen lämpar sig bra både före och efter operationer då den påskyndar läkningen och minskar de blockeringar i lymfkärlen som ärrbildningen orsakar. Det hjälper till exempel efter bröstcanceroperationer där lymfnoder avlägsnats och man lätt får ödem i armen.
Lipödem är en sjukdom där lymfmassage ger en bra lindring, även om den inte tar bort grundproblemet. Det går även att mjukgöra gammal ärrvävnad och öka cirkulationen för bättre rörlighet och mindre smärta. Vid svåra problem är det bra att först ta några täta behandlingar och sedan glesna ut dem för att underhålla.

När ska du gå på lymfflödesmassage?
Stockningar, det vill säga trögt lymfsystem, orsakas bland annat av spända muskler, mediciner, gluten, e-ämnen, stress, oro, operationsärr, stillasittande arbeten och inaktivitet.

På en av bilderna ser du vart vi tjejer oftast samlar lymfvätska som senimg_5027

Det är en behandlingstyp som passar alla, men speciellt du som har någon typ av mindre svullnad, smärta, domningar eller trötthetssymptom.

Titta på bilderna nedan så förstår du hur många lymfstationer vi har i våra kroppar och vart dom flesta sitter i störst omkrets.,bild kommer!

Ett skadat lymfsystem betyder dessutom att personen är mycket mer utsatt för sjukdom och infektioner eftersom lymfsystemet hjälper kroppen att läka snabbare och bättre.

Levern (som är en del av lymfsystemet) agerar renar och filtrerar precis som övriga lymfsystemet. Den kan de-aktivera hormoner, alkohol och läkemedel (cellgifter) och överhuvudtaget avgifta kroppen.
Levern gör sig av med avfallet genom gallgångarna. Obstruktion i gallgångarna av exempelvis gallsten försvårar leverns viktiga rengöringsarbete.
Den största immunaktiviteten sitter i tarmarna, bl.a. därför att en stor del av lymfsystemet även befinner sig där.
Förstoppning och giftigt avfall som ligger kvar i tarmarna kan leda till potentiellt farliga komplikationer i övriga kroppen.
Stagnation är djupt ohälsosamt vare sig det gäller blod, lymfvätska eller en förstoppad mage som inte gör sig av med överblivna matrester på ett regelbundet sätt.


Priset för en lymfbehandling är 950 kr och tar 80 min.
Vid första besöket får du även en genomgång av egenvårdsprogrammet, för ska du lyckas med att få ditt system så måste du göra egenvård varje dag.

Du ska ju lära dig ett nytt sätt att leva.

 

Lymfmassage gör oss “evigt” unga

Jag hjälper dig att sätta fart på ditt lymfsystem, kroppens avloppssystem genom en skön och avslappnande lymfflödesmassage.
Jag säljer även kompretionströjan och byxan som hjälper kroppen transportera bort lymfvätskan och göra kroppen lätt och skön.
Du får ligga på IR-madrass som hjälper dig att öka farten på lymfflödet och har du stora stopp sätter jag i gång IR-lampan på stället och mjukar upp där.

Jag löser fibrerna som fastnat i ärren när vi slog oss som barn, ärren vi får av sprutnålen när vi får vaccin, de ärren gör att vi får ont och blir stela i armarna och att vi får gäddhäng.
Genom att lossa på ärren och öka flödet i lymfsystemet med hjälp av lymfmassage så slipper du både smärta och gäddhäng. Och det här är bara lite om tex en arm.. Så det finns mycket att vinna när det gäller hälsa och lymfflödesmassage.

Du kan även köpa koppset från mig och förstärka effekten av din egenvård