072-22 50 200

Gravidmassage

Behandling och massage av gravida

Att bli gravid är fantastiskt, kanske det största man kan vara med om. Men det kostar på kroppen som blir tung, ben och fötter tar oundvikligt stryk, och många drabbas dessutom av ansamlingar av vätska i kroppen. Till det kan dessutom tillkomma andra besvär som ischias, foglossning och karpaltunnelsyndrom (nerver som kommer i kläm i karpaltunneln på handledens insida, oftast orsakat av vätskeansamling).

Många upplever att de blir spända i ländryggen, axlarna åker ofta framåt då bysten blir tyngre och muskulaturen mellan skulderbladen blir spänd. Påfrestningar i musklerna kan leda till smärtor vilka en massage kan lösa upp.

Du får också tips och hemråd av av mig för att underlätta i din vardag.

Under graviditeten förändras kroppen vilket påverkar musklerna. Spänningar i musklerna kan leda till smärta. Hos mig utförs behandlingen på en specialdesignad gravidkudde så att du enkelt kan ligga på mage och få en avslappnande skön massage. Jag tar hand om dig och tar till mig dina önskemål på bästa sätt. Mitt mål är att din massage ska bli så behaglig som möjligt.

Har du inga problem så är en avkopplande massage utförd av mig alltid välbehövligt och ger lindring både i kropp och i själ!
Att bara ta en paus och ladda inför vad som komma skall.

Så här går gravidmassage till

Massagen utförs liggande på den sidan/ sidorna som känns bekvämast för dig. Jag bullar” upp dig så om du har ömmande kroppsdelar så dom blir avlastade. Observera att det inte finns några studier som ger belägg för att massage kan utlösa missfall. Men om du är tidigt i graviditeten (mindre än 12 veckor), är behandlingen ändå för säkerhets skull något mjukare. Om du känner dig osäker kan du för säkerhets skull konsultera med din barnmorska. Behandlingen inriktas på att ge lindring i de specifika besvärsområden som just du upplever.

Det finns studier som påvisar nyttan av massage under graviditeten. Exempel på positiva effekter är minskad oro, bättre humör, bättre sömn och mindre ryggvärk. Vidare kunde man konstatera färre komplikationer under födseln och färre prenatala födslar. Länk till undersökningen