072-22 50 200

Om Mig

Hej! Det är jag som är Lotta i Lottas MuskelVärkstad.

Efter att ha gått nästan hela mitt liv med olika smärtor fick jag en dag nog när jag själv höll på att gå in i väggen. Beslöt jag mig för att sluta mitt jobb jag jobbat på i 17 år. Det fanns mycket stress och press på jobbet vilket bidrog till den tilltagande smärtan i rygg, höft och ljumske och hela tiden en allt högre arbetsbelastning.
Sade upp mig på våren 2012 från det stressiga jobbet på Arlanda. Efter att jag sagt upp mig hade jag ingen aning om vad jag skulle pyssla med i resten av mitt liv men som en skänk från ovan får jag ett mail från Axelssons gymnastiska institut.
Nu skulle min dröm bli verklighet, ska skulle plugga till massör och sen vidare till Massageterapeut! Detta skedde nu hösten 2012, för nu ville jag veta och känna hur en frisk kropp skulle fungera och hur man blir av med värk. Jag som jobbat och haft ont själv hela tiden, kände att nu var det dags till denna förändring.

Jag är den som för det mesta alltid varit i rörelse sen barnsben. Som bonddotter jobbat på gården och hjälpt till med gräsklippning, matning av djur, sädskottning, stenplockning på åkrarna och mycket annat jobb med kroppen. Sen blev jag äldre och fick eget hus, där jag jobbat i trädgården, varit i skogen, tränat styrka och terränglöpning, ja som ni förstår-alltid i rörelse, men så hände det som inte får hända, jag tappade koncentrationen när jag styrketränade och 2 diskbråck blev ett faktum. Och medans jag trodde att vila var receptet så kom mina andra gamla skador tillbaka och blev värre och en viktuppgång på över 23 kg. Skadorna jag fått vid 16 års ålder, dvs en stor ruptur i en av mina ljumskmuskler började snart att visa sig igen och med den smärtan ledde till en snd gång som gjorde att mitt vänstra knä fick ta en stor belastning och då pajjade även det.

Att jobba med smärta och leva på piller blev min vardag.

Inget jobba i trädgården eller jovisst att stå på knä och räfsa löv var allt jag kunde göra. Stående rörelser var absolut helt omöjliga och ingen träning mer, allt gjorde bara ont, allt! Och nu hade jag fått, visade röntgen, förslitningar(atros, broskbortnötning, en lossad menisk, läckande bakersysta och ödem i benändarna) i mitt vänstra knä på grund av att jag gått snett för jag hade ont i rygg och ljumske… Fy, så här får man inte göra mot sig själv.

Men så för 2,5 år sedan vaknade jag upp, faktiskt när allt med min mammas bortgång var klart och kände att nu var det dags att jobba tillbaka min fysik som jag en gång haft. Skaffade en PT och satte igång. Började min resa med träning som gick dåligt, fick bakslag från kroppen hela tiden. Dieten gick bra, mycket broccoli, kyckling och torsk åt jag. Men viktnedgången gick sakta, jag var ju så sönderstressad från det gamla jobbet. Efter 24 veckor med en PT på plats bestämde jag mig för att skaffa en ny PT men då online som jag träffade bara lite då och då. Nu skulle min disciplin få sättas på prov, den jag hade en gång i tiden men så småningom med hjälp av smärtan jag hade försvann. Även den tiden med den PT:n tog slut och jag bestämde mig för att ta en en helt online med inge träning alls. Jäklar här fick jag hjärnmanling på köpet och en piska. Det tog mig igenom det sista och nu står jag på egna ben och känner mig så stark.

Sedan dess har jag varit med i Team Axelssons som är ute och masserar på event runt om i Sverige. Vi är en grupp massörer som håller hög kvalité och har varit på lopp så som: Ironman, Ultramarathon Tjejmilen, Hässelbyloppet Halvmarathon och Stockholm Marathon.

 • Certifierad och Diplomerad Massageterapeut på Axelssons
 • Diplomerad Lymfmassör, steg 1 och 2
 • Att stimulera Lymfsystemet med medicinsk laser 2017
 • Utbildad i Laserterapi på Axelssons, steg 1, steg 2
 • Behandling och massage av gravida
 • Källedsbehandling 2017
 • Diplomerad Gummibandsinstruktör
 • Utbildad i Kinesiologitejpning på Bodytech
 • Utbildad i att sälja Erreas kompressionskläder
 • Gått Workshops i Zonterapi och Yinyoga
 • Utbildad Stavgångs-intruktör
 • Utbildad i Self-Myofasiel Release med Roller
 • Utbildad Öronakupunktör, steg 1 och fortsättningskurs.

Idag äter jag inga piller mot värk.

Tack vare massage, laser, stabiliseringsträning med gummiband, gymträning, powerwalks, cykling, kinesiologitejpning och muskelterapi behöver jag inte det. Men jag mår så mycket bättre tack vara att jag börjat lyssna på min kropp, stanna upp, sluta stressa och framför allt våga säga nej.
Allt går inte att bota men mycket går att lindra.
Att ni mår bra är mitt mål. Så varmt välkomna till MIG och min värld!
Och nu efter du läst allt detta så förstår du varför jag bryr mig om just dig!

Men kanske ni undrar vad jag sysslar med på fritiden, om jag nu har någon, haha!…för mitt jobb är ju min hobby och livsstil.

Styrketränar 4 dagar i veckan och går en tidig morgonPW för att få en bra start på dagen, ca 3-5 dagar ..
Det håller min kropp och hjärna i trim.

Jo sen bygger jag och min Sambo min nya klinik och han ett nytt garage för vi kör ju Rally, där han kör och jag är kartläsare…

SparaSpara

SparaSpara